Arbejd mere effektivt på hjemmekontoret

Arbejd mere effektivt på hjemmekontoret

25
mar

Egil Skjerven-Jensen , 25. marts 2020

7 enkle tips

Arbejd mere effektivt på hjemmekontoret

Uanset årsag - At arbejde på et hjemmekontor har aldrig været mere relevant!

Allerede før marts 2020 arbejdede mange hjemmefra, for bedre at kombinere arbejde med fritids- og familieliv. Faktum er, at mange er langt mere effektive på hjemmekontor, forudsat at der træffes nogle forholdsregler.

Hjemmekontor fører til lavere sygefravær

Fra 12. marts 2020 blev vi bedt om, at så mange som muligt arbejder hjemmefra i en periode. Og i den forbindelse er det vigtigt at minde sig selv om fordelene ved at arbejde hjemmefra. Du får en mere fleksibel hverdag og kortere rejsetid til og fra arbejde. Hvis du har det en smule skidt en dag, men i god nok form til at arbejde, er det desto mere behageligt at arbejde hjemmefra. Især it-branchen har brugt denne mulighed i mange år, hvilket ofte fører til lavere sygefravær end i industrier, hvor folk arbejder direkte med mennesker.

Hvis du er struktureret og motiveret, vil hhjemmearbejde fungerer godt for dig, der har brug for at arbejde på specifikke opgaver i fred og ro.

Selv har jeg arbejdet som driftsleder for produktionsmiljøer i mange år, og jeg har i den forbindelse brug for en hjemmekontorløsning, hvor jeg har mulighed for at oprette forbindelse til virksomhedens IT-systemer med kort varsel og ofte uden for normal arbejdstid.

Større tilgængelighed og fleksibilitet

I store driftsmiljøer som Amestos on-prem og cloud-løsninger kræves der ofte planlagt arbejde med driftspersonale og underleverandører, på forskellige tidspunkter af dagen, og kritiske begivenheder opstår ofte, når det er mindst passende. For mig handler det meget om at være tilgængelig som eskaleringsfunktion og samtidig have god kontrol med det som foregår.

Ikke alle har dette behov, men muligheden for at få en ordentlig hjemmekontorløsning bliver stadig vigtigere for mange for at kunne kombinere arbejde og fritid.

Før marts 2020 blev hjemmearbejdsdage brugt lejlighedsvis af mange, som en fleksibel ordning, men også til at give mulighed for at arbejde med opgaver, hvor man skal koncentrere sig. Men det er ikke bare at smide sig i sofaen med en bærbar computer i skødet og tænke, at man kan være effektiv.

Her er mine 7 tip til at arbejde effektivt hjemmefra:

  1. Lav en plan og sæt specifikke mål for, hvad du skal nå i løbet af dagen. Tag de mest krævende opgaver. først
  2. Adskil privatlivets fred og arbejdstiden, organiser kontor i din egen zone eller dit eget rum, hvorfra du kan arbejde uforstyrret, hvis du har mulighed for det.
  3. Klæd dig som du ville på kontoret. Dette gør noget ved den tilstand, du er i, og føles mere som at være på arbejde. Videomøde med kort varsel kan forekomme;)
  4. Sørg for at have udstyret i orden. Det er ideelt at have dit eget skrivebord og en god kontorstol. Det er ikke effektivt at sidde med en bærbar computer med en lille skærm. Så har du plads til og mulighed for, at få en docking station, en større skærm, tastatur og mus. Så er du ikke langt fra standarden på kontoret :)
  5. Hvis du ikke ønsker at blive forstyrret, skal du markere dig selv som optaget i kalenderen og i chatløsninger.
  6. Undgå husarbejde eller andre gøremål / ærinder, der burde have været gjort derhjemme.
  7. Husk at tage pauser, det er let at glemme, når du sidder alene og er fordybet i arbejdet.

Der er ingen grund til ikke at have kontakt med kolleger, mens du arbejder hjemmefra. Med nutidens teknologi kan du interagere på alle måder og I kan være produktive sammen.

Når du arbejder hjemmefra, er muligheden for at træne før eller efter arbejde endnu mere relevant, især hvis du har investeret i træningsudstyr derhjemme. Her taler vi win-win i forhold til eget helbred og positiv effekt på sygefravær.

Held og lykke med at arbejde på dit hjemmekontor!

Denne artikel er skrevet i sin helhed på hjemmekontoret (og er en del af min plan om at dele mere viden og information med kolleger, partnere og venner.)

 

EGIL SKJERVEN-JENSEN

IT Operation Manager
Amesto Firstpoint

Egil Skjerven-Jensen

Egil Skjerven-Jensen

IT Operation Manager
Amesto Firstpoint