Er du klar til de nye regler for bankbetalinger (SEPA)?

Bank

Er du klar til de nye regler for bankbetalinger (SEPA)?

Bank

Er du klar til de nye regler for bankbetalinger (SEPA)?

12
sep

12. september 2016

Er du klar til de nye regler for bankbetalinger (SEPA)?

Pr. 31. oktober skal betalingsfiler, der indeholder SEPA-betalinger, modtages af banken som ISO 20022 XML. Hvis du har ConvertX behøver du ikke gøre noget anderledes end i dag, men hvis du i fremtiden vil kunne lave automatiske overførsler til banken kræver det opdatering af din ConvertX.

I 2014 vedtog Folketinget at implementere SEPA End Date forordningen i dansk lovgivning. Forordningen medfører, at de nationale løsninger for betalinger og direkte debiteringer i euro skulle ophøre senest 1. august 2014 inden for eurozonen. For lande i EØS, men uden for eurozonen er fristen 31. oktober 2016, hvorfor de nye regler gælder for danske virksomheder pr. denne dato.

Rent praktisk betyder det, at hvis din virksomhed har mere end 10 ansatte eller omsætter for mere end 2 millioner euro, så skal betalingsfiler, der indeholder SEPA-betalinger, modtages af banken som ISO 20022 XML, der er den vedtagne standard pr. 31. oktober 2016. Derudover skal alle bruge IBAN i stedet for nationalt kontonummer ved betalinger i euro. Til gengæld er der ikke længere krav om at bruge BIC på SEPA-betalinger.

Det er vigtigt at sikre sig, at virksomhedens økonomisystem kan håndtere det nye format, så man er klar til disse nye regler pr. 31. oktober 2016.

Men bare rolig, hvis du allerede har en bankløsning fra Amesto baseret på Z Data ConvertX, så er du sikret. Du skal fortsætte med at gøre dét du altid har gjort. Men hvis du i fremtiden gerne vil kunne lave automatiske overførsler til banken, så kræver det en opdatering til den nyeste ConvertX-version, der netop tilbyder dette. Tag kontakt til support@amesto.dk og bed om at få en opdatering til den nyeste version af ConvertX, hvis du ønsker at kunne lave automatiske overførsler. Opdateringen til den nye version er dækket af dit opdateringsabonnement, og tager maks. 1-2 timer i konsulenttid. Opgraderingen af bankprogrammet kræver ikke opgradering af din Visma Business installation.

 

Hvad er Z Data ConvertX?

Z Data ConvertX er en komplet løsning for håndtering af den nye ISO 20022-standard. ConvertX tilbyder konvertering af filer til og fra dit regnskabsprogram til ISO 20022-standarden. Derudover har Z Data ConvertX også direkte integration mod en række regnskabsprogrammer, og kan derfor i mange tilfælde generere og importere betalingsfiler direkte fra regnskabsprogrammet.

Konvertering med automatisk bankintegration

For yderligere automatisering, tilbyder vi også automatisk bankintegration til Z Data ConvertX. Kort fortalt er dette en løsning, hvor filer sendes og hentes automatisk til og fra bank, uden manuelle rutiner som at uploade og downloade filer i netbanken.

Eksempel:

A.
Regnskabsprogrammet genererer en fil i et valgfrit format (f.eks. TelePay).

B.
Filen importeres i Z Data ConvertX som genererer ny fil i ISO 20022-standard.

C.
Automatisk bankintegration sender betalingsfilerne direkte til banken, alternativet er at uploade betalingsfilerne på sædvanlig vis i netbanken.
(Bemærk: Eksemplet viser fra regnskab til bank. Z Data ConvertX støtter også konvertering fra bank til regnskab med muligheder for bogføring.)

 

Kontakt Amesto Solutions på tlf. 49 22 46 46 for at høre mere om ConvertX. Hvis du er eksisterende kunde og har brug for en opgradering af din ConvertX, så skriv til support@amesto.dk

 

Læs mere om SEPA

Den europæiske centralbank:
http://www.ecb.europa.eu/paym/retpaym/html/index.en.html

EU-kommissionen:
http://ec.europa.eu/finance/payments/sepa/

The European Payments Council:
http://www.europeanpaymentscouncil.eu/