5 grunde til at HR-systemet er afgørende for din virksomhed

HR-system

5 grunde til at HR-systemet er afgørende for din virksomhed

HR-system

5 grunde til at HR-systemet er afgørende for din virksomhed

12
jun

Lena Nørbæk , 12. juni 2018

Nyt HR-system

5 grunde til at HR-systemet er afgørende for din virksomhed

 

Kan det betale sig?

Overvejer du at udskifte eller anskaffe et HR-system for første gang, men er ikke sikker på, om det kan betale sig? Her er fem grunde til, at dit HR-system er afgørende for din virksomhed, og hvorfor det kan betale sig at implementere det nye system inden for kort tid.

1. Et godt HR-system sparer din virksomhed for store omkostninger

Et nyt HR-system er en stor investering, men det er en vigtig investering, der giver betydelige resultater. Et HR-system kan både give direkte og indirekte besparelser. Virksomheder, der tidligere har haft flere forskellige systemer til at håndtere forskellige områder indenfor HR, såsom kompetence og CV-databaser, udvikling/uddannelse og medarbejderundersøgelser - kan nu samles under den samme licens. På denne måde kan virksomheden spare penge, samt droppe problemet omkring hvorvidt de forskellige systemer er forenelige med hinanden. De største omkostningsbesparelser er dog dem, der følger af HR-systemets effektivitet og optimering af både processer og ressourcer.

 

2. Et godt HR-system gør din virksomhed mere produktiv

Kernen i gode forretninger ligger i evnen til at træffe gode beslutninger. "Business Intelligence" (BI) er en af de vigtigste ressourcer i dagens HR-systemer, og handler kun om at træffe bedre forretningsmæssige beslutninger baseret på tal og hårde fakta. De fleste virksomheder har i dag adgang til en enorm mængde vigtige tal. Men for at denne rådataen bliver til værdifuld indsigt, er det nødvendigt med en omfattende analyse. En sådan analyse er meget tidskrævende - medmindre du har programmer, der gør det for dig.

 

3. Et godt HR-system gør det nemt at holde styr på kompetencer og færdigheder

Hvilke projekter arbejder de enkelte medarbejdere på lige nu, og hvilken slags projekter har de arbejdet på tidligere? Kan du nemt få et overblik over dine medarbejderes baggrunde, erfaringer og resultater?

Et HR-system gør det langt mindre ressourcekrævende at holde styr på fælles og individuelle kompetencer, samle teams til store og små projekter og dokumentere kompetencer i enhver udbudssituation. Et detaljeret og tilgængeligt overblik over medarbejdernes kompetencer er også guld værd for rekruttering af nye medarbejdere.

 

4. Et godt HR-system gør det nemmere at følge op på medarbejdere

Fælles for mange nye HR-systemer er "360 feedback"-funktionen. Dette er ganske enkelt en funktion, der gør det langt nemmere at følge op på dine medarbejderes mål og give dem vigtige tilbagemeldinger undervejs.

På samme måde bliver det lettere for medarbejderen at kontakte lederen. Kombineret med en større indsigt i medarbejdernes præstationer og ekspertise er det lettere at sikre, at medarbejderne får opfølgning og udfordringer, der får dem til at vokse og trives i deres job – og er en endnu større ressource for deres virksomhed.

 

5. Et godt HR-system gør det lettere at overholde nye love og regler

I maj måned i år trådte "GDPR" i kraft – en ny lov om beskyttelse af privatlivets fred, der rejser langt strengere krav til datasikkerhed for virksomheder inden for EØS. Formålet er at give de enkelte større rettigheder til at eje personlige data, og blandt de rettigheder, vi har ret til at få adgang til personlige oplysninger og retten til at få alle detaljerne slettet.

Ved første øjekast kan disse regler ikke synes alt for svære at efterleve, men du for at være i stand til at slette alle oplysninger om en medarbejder, skal du også vide, hvor man kan finde dem. Dette kan give store udfordringer, hvis du ikke har de rutiner og funktioner på plads. Og straffen for ikke at efterleve reglerne? I værste fald bøder på op til 20.000.000 euro eller 4 procent af virksomhedens omsætning.

Værdifulde hjælpemidler til at tackle GDPR krav omfatter personlige brugerkonti for alle medarbejdere, solide firewalls og sikre filoverførsler.

 

Kontakt os, hvis du vil vide mere om, hvordan din virksomhed skal opfylde de nye regler, og hvordan du får mest muligt ud af dit HR-system. 

 

Lena Nørbæk

HRM-konsulent

Tlf. +45 49 22 46 46

Send en mail

 

Skrevet af Stian Johansen, Senior Salgskonsulent i Løn & HR hos Amesto

Lena Nørbæk

Lena Nørbæk


Lena Nørbæk er Sales Executive hos Amesto Solutions med speciale i forandringsledelse og processerne omkring implementering af nye systemer. Lena har arbejdet med ledelse, HR og kommunikation siden 2010 og har desuden læst en HD i organisation og ledelse.

Lena kan træffes på telefon +45 26799902