Funktioner og fordele efter implementering af HR-system

HRM

Funktioner og fordele efter implementering af HR-system

HRM

Funktioner og fordele efter implementering af HR-system

22
nov

Lena Nørbæk , 22. november 2018

Funktioner og fordele efter implementering af HR-system

Tilfredse, kompetente medarbejdere og en stærk fælles virksomhedskultur er den vigtigste ressource for en virksomhed - og afgørende for fremtidig vækst. Med et veltilpasset HR-system får ledere et godt ledelsesværktøj, der gør det nemmere at følge op på medarbejderne og træffe velbegrundede beslutninger. Her får du ti gode grunde til, hvorfor det betaler sig at implementere et HR-system.

1. ALT PÅ ÉT STED

HR-systemet giver dig mulighed for at gemme alle medarbejderoplysninger på ét sted, hvilket frigør plads, der tidligere var brugt til opbevaring af sådanne oplysninger i traditionelle ringbind. Flere og flere virksomheder vælger også at bruge HR-systemet til sikker håndtering af personoplysninger, hvilket er særligt relevant med indførelsen af ​​den nye persondataforordning. Med gode integrationsmuligheder over for de fleste time- og lønsystemer undgår du desuden dobbeltarbejde og sikrer, at alle får adgang til nøjagtige og opdaterede oplysninger i realtid.

2. BEDRE ARBEJDSFLOW

Mange virksomheder har en elefant i lokalet i form af opgaver, der kunne have været digitaliseret og forenklet. Med automatiske funktioner og påmindelser fjerner du disse gentagne, tidskrævende opgaver og forenkler samtidig medarbejdernes arbejdsdag. Det giver også et lettere samarbejde på tværs af afdelinger og forretningsområder. Væsentlige timebesparelser på grund af øget informationsstrøm vil hurtigt retfærdiggøre prisen på HR-systemet pr. medarbejder, og HR-personalet undgår at spilde tid på administrative opgaver, som de bedre kan bruge til strategisk arbejde.

3. KOMPLET OVERBLIK

Med et HR-system kan du nemt følge medarbejderne gennem hele ansættelsen - fra rekrutteringsprocessen til ansættelsesophøret. Du kan også oprette og gemme arbejdskontrakter, holde styr på kurser og kompetencebeviser og eventuelt integrere systemet mod LMS. Det giver dig et godt billede af organisationen og vil hjælpe dig med at rekruttere de rigtige mennesker.

4. FULD OPFØLGNING

Integration med timelister og moduler til medarbejderudvikling gør det lettere at følge op på den enkelte medarbejder. En mere tilpasset opfølgning giver medarbejderne bedre muligheder for at vokse og udvikle sig på arbejdspladsen. En tæt opfølgning er også et vigtigt redskab til at reducere og forebygge sygefravær, og i onboardingprocesser er opfølgning afgørende for at beholde nye medarbejdere og reducere turnover. Medarbejderne kan selv opdatere de oplysninger, der er lagret om dem i HR-systemet, og de har let adgang til et overblik over deres egne rettigheder. Medarbejderne får dermed større kontrol, og HR-afdelingen sparer en mange arbejdstimer. 

5. ØGET ENGAGEMENT

Kontrol over egen hverdag, tættere opfølgning og tovejs informationsudveksling mellem medarbejdere og ledere, blandt andet gennem 360-graders evaluering, skaber en god feedback-kultur. Den årlige medarbejderundersøgelse kan erstattes eller suppleres med innovative løsninger, der giver dig mulighed for at tage pulsen på stemningen hele året. Alt dette hjælper med at øge medarbejderengagementet og hjælper dig med at tiltrække og beholde de største talenter. Brugervenlige, mobile løsninger, der giver medarbejderne mulighed for at registrere deres eget fravær eller søge ferie, bliver taget godt imod - og er desuden et godt redskab til ledelsen, når de planlægger dette års ferieafvikling.

6. STÆRKT BESLUTNINGSGRUNDLAG

Store mængder oplysninger som lagres og systematiseres udgør vigtige digitale værdier. Tidens HR-systemer har gode rapporteringsværktøjer, der bruger sådanne oplysninger til at skabe stærke beslutningsgrundlag, når der skal træffes vigtige beslutninger. Den indsigt, du får gennem analyserne fra HR-systemet, skaber et klart billede af forskellige mønstre og viser, hvor skoen trykker, så ressourcerne kan indsættes, hvor behovet er størst.

7. GENNEMSLAGSKRAFT HOS LEDELSEN

Med øget indsigt bliver det lettere at planlægge nye HR-tiltag, og med tydelig rapportering taler du ledelsens sprog. Visualisering af tendenser og udviklingsmønstre gennem tallene vil hjælpe dig med at illustrere hvilke tiltag der har haft effekt og opnå accept for nye HR-aktiviteter, når budgettet skal fordeles.

8. PERSONDATAFORORDNINGEN EFTERLEVES

Persondata er værdifulde data, og manglende overholdelse af regler kan udgøre en stor risiko for en virksomhed. Dagens HR-systemer har indbygget GDPR-funktionalitet, der sikrer, at virksomheden følger principperne om behandling af persondata og GDPR. Nem adgangsadministration sikrer, at den enkelte kun har adgang til de oplysninger, han eller hun har brug for.

9. SIKKERT I SKYEN

Cloudbaserede HR-systemer bliver stadig mere populære, blandt andet fordi det giver en forudsigelig pris med en månedlig omkostning beregnet ud fra antallet af brugere. Da cloud-baserede systemer ikke kræver dyr IT-infrastruktur, kan ejerskabet ligge hos HR. Du behøver ikke bekymre dig om sikkerhed og opdateringer, da udbyderen tager sig af dette. Mange af disse HR-systemer er også så intuitive at bruge, at du ikke behøver at bruge store ressourcer på oplæring.

10. SYSTEMET KAN VOKSE MED VIRKSOMHEDEN

Det er afgørende at HR-systemet tages korrekt i brug, for at investeringen bliver rentabel. Derfor er det godt at vide, at du ikke behøver at bide over alt på én gang. Modulbaserede HR-systemer giver dig mulighed for at starte småt og prøve dig frem, så både ledere og medarbejdere kan vænne sig til systemet, inden det udvides med nye moduler.
 
Vi samarbejder med leverandører, der har mange års erfaring med at levere skræddersyede HR-løsninger til det nordiske arbejdsliv.
 
Kontakt vores HRM-konsulent i dag for at lære mere om, hvordan I får det bedste afkast og øger effektiviteten af ​​jeres forretning.
 

LENA NØRBÆK

HRM-konsulent

Tlf. +45 49 22 46 46

Send en mail

 
Lena Nørbæk

Lena Nørbæk


Lena Nørbæk er Sales Executive hos Amesto Solutions med speciale i forandringsledelse og processerne omkring implementering af nye systemer. Lena har arbejdet med ledelse, HR og kommunikation siden 2010 og har desuden læst en HD i organisation og ledelse.

Lena kan træffes på telefon +45 26799902

GRATIS GUIDE

Sådan vælger du et nyt HR-system.

 

Udfyld formularen og få din gratis guide med konkrete steps til valg af nyt HR-system.