Så meget kan spares ved at implementere et HR-system

Så meget kan spares ved at implementere et HR-system

18
okt

Lena Nørbæk , 18. oktober 2019

Så meget kan spares ved at implementere et HR-system

Et HR-system giver dig mulighed for effektivt at styre personoplysninger, lønningslister, sygefravær, rekruttering og personaleinformation, hvilket fjerner dobbeltarbejde og manuelle registreringer. Nedenfor viser vi dig nogle konkrete besparelser, din virksomhed kan opnå med et HR-system.

Reduceret sygefravær

God og professionel opfølgning på de ansatte gør det lettere at holde styr på f.eks. sygefravær i virksomheden.

- Sygeorlov i den private og offentlige sektor er en betydelig omkostning. Flere virksomheder har sygefravær på over 10 procent og vil derfor være i stand til at reducere omkostningerne markant ved at fokusere mere på dette område, siger Astrid Kindem, HR-konsulent hos Amesto.

- Antager vi at en virksomhed har 100 ansatte, som koster 2.000 kroner pr dag, og sygefraværet reduceres med 0,5 procent, vil det resultere i en direkte besparelse på 240.000 kroner, tilføjer hun.

Bedre proces fra ansættelse til fratrædelse

Ud over at reducere sygefravær kan et HR-system også hjælpe med at reducere medarbejdergennemstrømningen, hvilket skaber store besparelser ved ikke at skulle ansætte nye mennesker og uddanne dem. Tættere opfølgning giver medarbejderne bedre muligheder for at vokse og udvikle sig på jobbet, og i onboarding-processen er dette afgørende for at bevare nye medarbejdere og reducere omsætningen.

HR-systemet er også et praktisk værktøj, når en medarbejder afslutter jobbet. For at sikre en god afslutning af et arbejdsforhold er det vigtigt at have en struktureret proces, så den opsigende medarbejder bliver en god talsperson for din virksomhed. Derudover hjælper HR-systemet dig med at slette personlige data i overensstemmelse med GDPR og inddrage de adgange, som medarbejderen har haft i sin ansættelsesperiode.

- Hvis en medarbejder har haft adgang til fem forskellige it-systemer, kan man indstille en slutdato, hvor disse adgange automatisk trækkes tilbage. Dette betyder, at du ikke behøver at sende en e-mail til IT-afdelingen og personaleafdelingen for at anmode om, at dette gøres.

Mere fleksibelt i skyen

Et HR-system i skyen forenkler hverdagen for alle i virksomheden, mens det giver et forudsigeligt omkostningsbillede med en månedlig omkostning beregnet ud fra antallet af brugere - uden behov for dyre IT-infrastrukturer. Disse HR-systemer er også meget brugervenlige, så du behøver ikke bruge enorme ressourcer på træning.

- Med et skybaseret HR-system har alle ansatte adgang gennem deres egen brugerprofil. Her kan de opdatere deres personlige oplysninger, aflevere ferieønsker og registrere deres sygefravær, og så er det kun for lederen at godkende. Derudover er det let at kortlægge medarbejdernes uddannelse, erfaring, certifikater og andre relevante færdigheder. Dette reducerer manuelt arbejde og sparer tid, siger Astrid.

HR-systemet gør det også muligt at gemme al medarbejderinformation ét sted, og med god integration med timeplan- og lønsystemer undgår du også dobbeltarbejde, samtidig med at du sikrer, at alle har adgang til nøjagtige og ajourførte oplysninger i realtid.

- Før jeg begyndte at arbejde som HR-konsulent, var jeg leder af en virksomhed med over 100 ansatte. Jeg ville ønske, at jeg på det tidspunkt havde adgang til et HR-system. Det ville have frigivet meget tid for mig som leder, skabt store besparelser for virksomheden og ikke mindst forenklet medarbejdernes hverdag, konkluderer Astrid.

Et HR-system skaber et bedre arbejdsmiljø, øger medarbejderloyaliteten, reducerer omsætningen og gør det lettere for dig at følge op på medarbejderne. Kontakt os i dag for at lære mere om, hvordan et HR-system kan reducere udgifter og strømline den daglige drift af din virksomhed.

Lena Nørbæk

Lena Nørbæk


Lena Nørbæk er Sales Executive hos Amesto Solutions med speciale i forandringsledelse og processerne omkring implementering af nye systemer. Lena har arbejdet med ledelse, HR og kommunikation siden 2010 og har desuden læst en HD i organisation og ledelse.

Lena kan træffes på telefon +45 26799902