Styrk udviklingen og reducér sygefravær med HR-systemet

HR-system

Styrk udviklingen og reducér sygefravær med HR-systemet

HR-system

Styrk udviklingen og reducér sygefravær med HR-systemet

16
aug

Lena Nørbæk , 16. august 2018

Styrk udviklingen og reducér sygefravær med HR-systemet

Flere og flere virksomheder ser værdien af en tættere opfølgning af medarbejderne, herunder medarbejderudvikling og forebyggelse af sygefravær. Systemer som Sympa er effektive HR-løsninger, der kan strømline hverdagen for både små og store virksomheder. Men hvad skal HR-systemet egentlig kunne? 

Udviklet i overensstemmelse med forretningsbehov

HR-systemet skal fokusere på de reelle udfordringer, virksomheder står over for i deres daglige liv. Idéen bag Sympa er, at virksomhederne vil få gavn af et bedre overblik over medarbejderkvalifikationer og talenter, og de har opbygget en løsning, som kan understøtte arbejdsgivere og medarbejdere i hele deres karriere.

Systemet skal være nemt at bruge med intuitive brugergrænseflader der reducerer behovet for træning til et minimum. For at implementeringen kan foregå hurtigt og smertefrit, vurderes hver kundes behov omhyggeligt, inden den faktiske implementering begynder.

 

Følg personalet hele vejen

Det komplette HR-system har funktionalitet til alle aspekter: fra udarbejdelse af ansættelseskontrakter og onboardingprocesser, gennem kompetenceudvikling og vurderinger, til afskedigelse med den afsluttende samtale og afgivelse af pc. Systemet letter også oplagring af kursus- og kompetencecertifikater i systemet, hvilket gør det nemt at holde styr på ekspertisen i virksomheden og planlægge rekruttering. Sympa har også sit eget rekrutteringsmodul.

 

Nemmere at overholde lovgivningen om beskyttelse af personlige oplysninger

Med GDPR er behovet for at kontrollere personoplysninger blevet forstærket, og noget som alle virksomheder skal passe på. Det er vigtigt at have et godt overblik over, hvilke data der er gemt, og ikke mindst hvor de er gemt. En tendens er, at flere virksomheder vælger at anvende HR-systemer som et mastersystem til personlige data. Dette kan også gøres, hvis du allerede har eksisterende løn- og timesystemer - disse kan nemt integreres i Sympa. Derefter undgår du overlapning og reducerer risikoen for fejl. Selvfølgelig er informationssikkerhed i HR-systemet fuldt ud opfyldt i overensstemmelse med GDPR-kravene, og du kan nemt ændre hvem der har adgang til hvilke data.

 

Et værktøj til både ledere og medarbejdere

Medarbejderne er den vigtigste ressource for enhver virksomhed, og det er netop derfor vigtigt med et godt HR-system, der sikrer tovejskommunikation i hele ansættelsesforholdet. Både ledere og medarbejdere har adgang til information i realtid, og medarbejderne får mere kontrol over, hvad arbejdsgiveren har gemt om dem ved at indtaste systemændringsoplysningerne om sig selv. Det er nemt at ansøge om ferie og holde et overblik, både for medarbejderne og for virksomheden. Og da historiske data gemmes, kan ledere med et tastetryk udtrække rapporter, der giver et overblik over trends i virksomheden om fx løn eller sygefravær.

Systemerne sender meddelelser til ledelsen, når det er tid til medarbejder- og udviklingssamtaler, der frigør tid og strømliner processer. Sympa har også sin egen app til medarbejderundersøgelse, siger Petri Lankinen, salgs- og marketingdirektør hos Sympa. "App Pulsen er inkluderet i vores løsning. I stedet for årlige medarbejderundersøgelser kan ledere bruge appen til løbende at tage temperaturen hele året rundt med hurtig tilbagemelding fra medarbejderne, siger Lankinen.

 

Tilpas det, du har brug for

Sympa kan skræddersyes til enhver virksomheds størrelse og behov, og udviklingen af ​​Sympa sker i samarbejde med kunderne. "Processer, virksomheder og markedet ændrer sig konstant, og vi skal kunne reagere med nye muligheder i systemet," siger Lankinen. "Med Sympa betaler kunderne én pris og kan så skalere systemet op og ned, som de ønsker. Og vi kan også give vores kunder administratorrettigheder, så de kan ”tænde/slukke” for de moduler, de har brug for. "

 

Udviklet til både lokale og globale behov

Flere virksomheder har aktiviteter uden for Danmark og ønsker et system, der arbejder over landegrænser. Sympa bruges allerede i over 50 lande og findes på 16 forskellige sprog. Lankinen siger, at en af ​​Sympas største fordele er en høj grad af fleksibilitet og dermed også stor frihed for brugerne.

 

Sikkert i skyen

Den tid, hvor vigtige oplysninger blev opbevaret i ringbind, er ovre. Sympa leveres udelukkende som cloud-baseret løsning og er fra starten udviklet på denne måde. Det betyder, at alle opdateringer og sikkerhed varetages af Sympa som leverandør. "HR-afdelingen er systemets ejer, og IT skal slet ikke involveres," siger Lankinen. HR-systemet tilbyder lokal support, som hurtigt kan besvare spørgsmål og løse eventuelle fejl.

 

En enklere hverdag

Lankinen fortæller, at deres kunder både frigør tid og sparer penge efter at have taget HR-systemet i brug. Som leverandør er de inspireret af kundernes gode resultater og udvikler løbende ny funktionalitet til at imødekomme flere behov. Der er derfor ingen tvivl om, at det betaler sig at følge op på medarbejderne i virksomheden gennem et HR-system. Ligeledes viser en analyse af HR-systemer, udført af konsulentfirmaet HerbertNathan i 2017, at kun 15-20% af virksomhederne i Skandinavien har et sådant system på plads. Er det på tide for din virksomhed at tage skridtet og styrke og effektivisere HR-processerne?

Tag en dialog med Amestos HR-konsulent Lena Nørbæk, og find ud af hvordan din virksomhed vil få glæde at et HR-system!

   

Lena Nørbæk

HRM-konsulent

Tlf. +45 49 22 46 46

Send en mail

Lena Nørbæk

Lena Nørbæk


Lena Nørbæk er Sales Executive hos Amesto Solutions med speciale i forandringsledelse og processerne omkring implementering af nye systemer. Lena har arbejdet med ledelse, HR og kommunikation siden 2010 og har desuden læst en HD i organisation og ledelse.

Lena kan træffes på telefon +45 26799902

GRATIS GUIDE

Sådan vælger du et nyt HR-system.

 

Udfyld formularen og få din gratis guide med konkrete steps til valg af nyt HR-system.