<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1624799804485330&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søge hjemmeside:

BLIV BEDRE TIL

HR-Management

Amesto har mange års ekspertise indenfor rådgivning omkring personalestyring og -ledelse. Vi vil gerne dele ud af vores erfaringer og dermed give dig inspiration til, hvordan du kan håndtere de HRM udfordringer du møder i dagligdagen.

KAN DET BETALE SIG?

5 grunde til at investere i et HR-system.

Overvejer du at udskifte eller anskaffe et HR-system for første gang, men er ikke sikker på, om det kan betale sig? Her er fem grunde til, at dit HR-system er afgørende for din virksomhed, og hvorfor det kan betale sig at implementere det nye system inden for kort tid.

1. Et godt HR-system sparer din virksomhed for store omkostninger

Et nyt HR-system er en stor investering, men det er en vigtig investering, der giver betydelige resultater. Et HR-system kan både give direkte og indirekte besparelser. Virksomheder, der tidligere har haft flere forskellige systemer til at håndtere forskellige områder indenfor HR, såsom kompetence og CV-databaser, udvikling/uddannelse og medarbejderundersøgelser - kan nu samles under den samme licens. På denne måde kan virksomheden spare penge, samt droppe problemet omkring hvorvidt de forskellige systemer er forenelige med hinanden. De største omkostningsbesparelser er dog dem, der følger af HR-systemets effektivitet og optimering af både processer og ressourcer.

2. Et godt HR-system gør din virksomhed mere produktiv

Kernen i gode forretninger ligger i evnen til at træffe gode beslutninger. "Business Intelligence" (BI) er en af de vigtigste ressourcer i dagens HR-systemer, og handler kun om at træffe bedre forretningsmæssige beslutninger baseret på tal og hårde fakta. De fleste virksomheder har i dag adgang til en enorm mængde vigtige tal. Men for at denne rådataen bliver til værdifuld indsigt, er det nødvendigt med en omfattende analyse. En sådan analyse er meget tidskrævende - medmindre du har programmer, der gør det for dig.

3. Et godt HR-system gør det nemt at holde styr på kompetencer og færdigheder

Hvilke projekter arbejder de enkelte medarbejdere på lige nu, og hvilken slags projekter har de arbejdet på tidligere? Kan du nemt få et overblik over dine medarbejderes baggrunde, erfaringer og resultater?

Et HR-system gør det langt mindre ressourcekrævende at holde styr på fælles og individuelle kompetencer, samle teams til store og små projekter og dokumentere kompetencer i enhver udbudssituation. Et detaljeret og tilgængeligt overblik over medarbejdernes kompetencer er også guld værd for rekruttering af nye medarbejdere.

4. Et godt HR-system gør det nemmere at følge op på medarbejdere

Fælles for mange nye HR-systemer er "360 feedback"-funktionen. Dette er ganske enkelt en funktion, der gør det langt nemmere at følge op på dine medarbejderes mål og give dem vigtige tilbagemeldinger undervejs.

På samme måde bliver det lettere for medarbejderen at kontakte lederen. Kombineret med en større indsigt i medarbejdernes præstationer og ekspertise er det lettere at sikre, at medarbejderne får opfølgning og udfordringer, der får dem til at vokse og trives i deres job – og er en endnu større ressource for deres virksomhed.

5. Et godt HR-system gør det lettere at overholde love og regler

I de seneste år er der blevet et stadig større fokus på GDPR, og det rejser stadigt stigende krav til datasikkerhed for alle  virksomheder. Formålet er at give de enkelte større rettigheder til at eje deres personlige data, og blandt de rettigheder, vi har ret til at få adgang til personlige oplysninger og retten til at få alle detaljerne slettet.

Ved første øjekast kan disse regler ikke synes alt for svære at efterleve, men du for at være i stand til at slette alle oplysninger om en medarbejder, skal du også vide, hvor man kan finde dem. Dette kan give store udfordringer, hvis du ikke har de rutiner og funktioner på plads. Og straffen for ikke at efterleve reglerne? I værste fald bøder på op til 20.000.000 euro eller 4 procent af virksomhedens omsætning.

Udvid din faglige horisont.

Flere og flere virksomheder ser værdien af en bedre håndtering af HR området. Amesto har over en årrække gennem webinarer og blogindlæg belyst forskellige emner indenfor HRM, og nu samlet disse i nedenstående oversigt.

DIN GUIDE TIL VALG AF HR-SYSTEM.

Vi ser ofte at det er svært at retfærdiggøre den investering, som et HR-system er. Både når det kommer til tid, penge og ressourcer, men også når det kommer til at måle investeringen op imod den mulige gevinst, systemet kan give.

DETTE BØR DU SE EFTER I ET HR-SYSTEM

Forskellige HR-systemer har ofte forskellige moduler og funktionaliteter. Her er en liste over 11 ting, du skal tænke over, når du skal købe HR-system.
Er du god til at onboarde nye kolleger?
MUS-samtalen

5 GODE RÅD TIL DISTANCELEDELSE.

Lær hvordan du kan udøve ledelse på distancen, og få fem gode råd til, hvordan du kan få endnu mere udbytte af din ledelse og dine medarbejdere.

ER DU GOD TIL AT ONBOARDE NYE KOLLEGER?

Vidste du, at kun ca. 20% oplever, at alt er klar på deres første arbejdsdag? Med planlagt og veludført onboarding vil dette tal se meget bedre ud.

TRIVSEL PÅ ARBEJDSPLADSEN.

Trivsel på arbejdspladsen er et fokusområde for mange virksomheder, og med god grund. Medarbejderenes velbefindende er nemlig en vigtig faktor, når det gælder om at fastholde medarbejdere. Men hvem har egentlig ansvaret for at sikre den gode trivsel? Og hvordan?

MUS-SAMTALEN

Mange oplever MUS-samtalen som spild af tid. Men brugt rigtigt er MUS et vigtig redskab til at sikre udvikling af din organisation.

Talentudvikling

5 gode råd til hvordan du kan arbejde med talentudvikling, og hvilke faktorer du skal overveje før du går i gang.
Trivsel på arbejdspladsen

AFHOLDELSE AF LØNSAMTALER

Få en guide til den konstruktive lønforhandling, hvor både du og dine medarbejdere kommer godt ud af forhandlingen.
Talentudvikling

SÅDAN UDVIKLER DU DINE MEDARBEJDERE

Få inspiration til hvordan du, som leder, kan udvikle dine medarbejede, og sikre fokus på at genskabe eller opretholde arbejdsglæden.
Løft dine medarbejdere

LØFT MEDARBEJDEREN 365 DAGE OM ÅRET

Hvordan sikrer du motiverede medarbejdere året rundt? Medarbejdere, som trives, udvikler sig og skaber værdi? Værdi for sig selv, teamet og virksomheden - værdi, der kan måles på bundlinjen? Med et årshjul er du godt i gang,
Positiv offboarding

NØGLEN TIL EN POSITIV OFFBOARDING

Når en medarbejder forlader virksomheden, forsvinder der ofte både vigtig viden og kompetencer. Det er dyrt for virksomheden og frustrerende for de medarbejdere som skal overtage opgaverne. Den situation kan afhjælpes med en god offboarding proces.
Sådan udvikler du  dine medarbejdere