<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1624799804485330&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søge hjemmeside:

11. feb.

Fire almindelige CRM-udfordringer

Et godt CRM-system kan hjælpe din virksomhed med at opretholde en god dialog med kunderne, øge salget, bygge relationer og skabe vækst. Stadig flere virksomheder har opdaget vigtigheden af at være markedsorienteret, og står klar til at høste gevinsten af et godt implementeret CRM-system. Alligevel er der mange som støder på problemer når de skal tage deres nye CRM-system i brug. Nedenfor vil vi berøre nogle af de mest almindelige udfordringer, og hvordan man kan undgå dem.

BUDGETOVERSKRIDELSE

Mange virksomheder oplever overskredne budgetter fordi de vælger en forkert  CRM-løsning. Før du vælger et CRM-system, bør du lave et budget og overveje, om du vil have en server- eller skybaseret løsning. For de fleste virksomheder giver en skybaseret CRM-løsning de største fordele. Her betaler du en fast månedlig pris pr. bruger, så det er lettere at holde styr på omkostningerne. Derudover behøver virksomheden ikke at købe dyr IT-infrastruktur. En anden fordel er, at softwareopdateringer og support er inkluderet i prisen, så dette håndteres af andre, hvis der opstår problemer.

MANGLENDE UDDANNELSE

Grunden til, at mange virksomheder vælger at investere i et CRM-system, er for at forbedre kommunikationen med kunderne, skabe salg og sikre, at kunden vender tilbage til dem. Men hvis medarbejderne ikke mestrer CRM-systemet ordentligt, kan man se langt efter dette.

Tilstrækkelig uddannelse er helt afgørende for, at investeringen kommer til at give det forventede afkast, og også timing i forhold til uddannelse har stor betydning. Inddrag medarbejdere tidligt og kommuniker fordelene ved det nye system på en klar måde. Derved får alle en fælles forståelse af, hvordan CRM-systemet vil skabe en bedre arbejdsdag for medarbejdere i hele virksomheden. Sørg også for, at du budgetterer nok træningstimer til at komme i gang. Det er først, når medarbejderne bliver sikre i brugen af ​​systemet, at de vil se værdien af ​​og opdage alle fordelene ved det nye CRM-system.

TIDSPRES

Implementering og ibrugtagning af et nyt CRM-system er en omfattende og tidskrævende proces. Du bær derfor, i god tid inden implementeringen kortlægge, hvilke udfordringer du vil løse med det nye system. Kæmper du for at tiltrække nye kunder? Oplever du faldende salg? Har du problemer med at følge op på kundeemner? Tænk også på, om det nye system helt skal erstatte et eksisterende system, eller om det kun fungerer som et supplement. Jo bedre du er til at kortlægge, hvad du vil opnå med det nye CRM-system, jo ​​lettere bliver det at komme i gang og udnytte alle fordelene. Ved at udføre en sådan analyse mindsker du risikoen for unødvendigt tidspres og dyre forsinkelser.

CRM-SYSTEMET ER IKKE TILPASSET VIRKSOMHEDENS BEHOV

En almindelig årsag til, at virksomheder ikke får fuld udnyttelse af deres CRM-system er, at det ikke understøtter eksisterende eller planlagte processer. Vælg derfor en leverandør, der kender virksomheden eller som er villig til at bruge tid på at lære virksomheden at kende. Lav en liste over relevante leverandører, og lad hver enkelt præsentere deres løsning på de udfordringer, din virksomhed står over for. Det er meget vigtigt at vælge den rigtige leverandør, da de skal kunne fungere som en supporter og partner, der vil sikre, at den løsning, du ender med, styres godt. Dette gælder især for løsninger, der er specielt tilpasset virksomhedens behov.

Valg af CRM-værktøj handler i høj grad om at få beskrevet hvilke behov systemet skal dække, og hvad som er need-to-have og hvad som er nice-to-have. For os betyder det, at alle CRM-salg starter med en workshop, hvor behovene afdækkes, og den bedste løsning beskrives. Med dette overblik undgår du at købe et system, som ikke passer til dine behov.

Kontakt os i dag for en uforpligtende snak, så finder vi en løsning, som skaber værdi for dig.

GRATIS GUIDE: ENKEL GUIDE TIL AT KØBE NYT CRM-SYSTEM

LINDA JUUL Marketingansvarlig med fokus på CRM og den gode kundeoplevelse.