<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1624799804485330&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søge hjemmeside:

6. jul.

Innovationsgæld: Kan din organisation følge med ERP-systemet i skyen?

Hver dag ser vi, at teknologien indenfor ERP-systemer ændrer sig fra komplicerede, lokale løsninger til mere fleksible og brugervenlige cloud-løsninger. Overgangen er ikke kun et teknologiskifte, men en fuldstændig ændring i, hvordan virksomheder opererer og styrer deres interne processer. Men overgangen til cloud-baserede ERP-systemer har skabt en ny udfordring for virksomheder: Innovationsgæld.

TEKNOLOGISK GÆLD: EN UDFORDRING FRA FORTIDEN?

Tidligere var teknologisk gæld et kendt problem for mange virksomheder, der brugte traditionelle ERP-systemer. For at opdatere et ERP-system skulle man ofte tilføje brugerdefinerede funktioner (som ofte krævede dyre konsulenter og kodning) og/eller opgradere til en ny version (hvilket ofte indebar nedetid og potentielt forstyrrende ændringer for brugerne). Resultatet var, at mange virksomheder kørte på forældede versioner af deres ERP-systemer, manglede vigtige funktioner og akkumulerede, hvad der er kendt som teknologisk gæld.

OVERGANGEN TIL SKYEN: EN VELSIGNELSE OG EN FORBANDELSE

I dag er billedet anderledes. Overgangen til cloud-løsninger har gjort det nemmere at implementere og opdatere ERP-systemer. Cloud-udbydere frigiver regelmæssigt nye funktioner, ofte på ugentlig, månedlig eller kvartalsbasis, hvilket betyder, at kunderne altid har adgang til de nyeste funktioner.

Men der er en lille ulempe. Med så mange opdateringer og nye funktioner, der konstant frigives, kæmper mange virksomheder med at følge med. De forsømmer at adoptere den nye funktionalitet, så hurtigt som den bliver tilgængelig. Det har ført til et nyt fænomen: Innovationsgæld.

INNOVATIONSGÆLD: DEN NYE UDFORDRING MED ERP-SYSTEMER

Innovationsgæld opstår, når en virksomhed undlader at udnytte de nyeste teknologiske funktioner, der er til rådighed for dem i deres ERP-system. Det er et resultat af mangel på interne ressourcer, mangel på træning eller simpelthen mangel på tid til at lære og implementere de nye funktioner i ERP-systemet.

Innovationsgæld kan have en reel indflydelse på en virksomheds konkurrenceevne. Hvis konkurrenter er i stand til at drage fordel af nye funktioner og forbedre deres processer hurtigere, kan de potentielt overgå dem, der sakker bagud.

SÅDAN HÅNDTERER DU INNOVATIONSGÆLD

Hvordan kan virksomheder klare denne nye udfordring i ERP-landskabet? Her er nogle forslag:

  1. Løbende uddannelse: Sikre at medarbejderne får undervisning i de nyeste funktioner og opdateringer i ERP-systemet. Træningen bør være kontinuerlig, for at matche den almindelige ud

  2. Partnerskab med ERP-leverandører: Virksomheder bør arbejde tæt sammen med deres ERP-leverandører for at sikre, at de er opmærksomme på alle de seneste opdateringer, og hvordan de kan udnytte dem. En god leverandør bør give den nødvendige træning og support for at hjælpe deres kunder med at holde trit med den konstante strøm af nye funktioner.

  3. Prioriteringsstrategi: Det er vigtigt med en klar prioriteringsstrategi. Ikke alle nye funktioner vil være relevante eller give væsentlig værdi for enhver virksomhed. Ved at have en strategi til at vurdere og implementere de mest værdifulde funktioner først, kan virksomheder fokusere på det, der virkelig betyder noget for dem.

  4. Innovationsstrategi: En virksomhed bør have en klar innovationsstrategi, der indeholder en plan for, hvordan man implementerer ny funktionalitet i ERP-systemet. Dette kan omfatte tildeling af dedikerede ressourcer til at lære om, teste og implementere nye funktioner.

  5. Brug af en integreret tilgang: Ny funktionalitet kommer ofte i form af integrationer med andre systemer, så det er vigtigt at have en integreret tilgang til teknologi i organisationen.

  6. Brugeradoption: Selv den bedste teknologi er ubrugelig, hvis folk ikke bruger den. Det er vigtigt at fokusere på brugerens accept og forandringsledelse, når nye funktioner implementeres.

  7. En virksomhed bør forvente, at deres ERP-leverandør støtter dem i at tackle innovationsgæld. Dette kan omfatte klare køreplaner over kommende funktioner, træning, teknisk support og hjælp til implementering og brugeradoption. En god leverandør vil arbejde tæt sammen med deres kunder for at sikre, at de får mest muligt ud af det produkt, de bruger.

AMESTO ER DIN PROAKTIVE PARTNER

Med vores proaktive supportaftale kan du være sikker på, at din virksomhed altid er et skridt foran, når det kommer til at udnytte den nyeste teknologi. Hos Amesto er vi dedikerede til at hjælpe dig med at undgå innovationsgæld. Vi holder os altid opdateret med de nyeste funktioner i dine ERP-systemer, og vi arbejder handlingsorienteret sammen med dig for at sikre, at du kan drage fordel af disse funktioner i din egen virksomhed.

Vil du vide mere om supportaftaler? Kontakt os, så fortæller vi dig mere! 

DAVID BERGE FROGNER David Berge Frogner arbejder som Head of Contracts and Business Development ERP og er projektejer for SkyNXT-teamet.