<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1624799804485330&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søge hjemmeside:

26. apr.

Embedded Analytics: Skab værdi med BI i jeres eksisterende systemer

Forretningsanalyse er blevet et værdifuldt og næsten uundværligt værktøj for virksomheder. I det nuværende datacentrerede marked er tilgængeligheden af information afgørende for at maksimere udbyttet af data- og analyseløsninger. For at være konkurrencedygtige skal virksomheder ikke blot indsamle og analysere data, men også finde måder at integrere disse indsigter sømløst ind i deres eksisterende systemer. Dette danner grundlaget for embedded analytics, en tilgang der ikke blot ændrer, hvordan data præsenteres, men også hvordan det integreres i brugernes daglige arbejdsflow.

I dette blogindlæg vil vi udforske dybden af embedded  analytics og de forskellige muligheder, det giver virksomheder. Vi vil især lægge vægt på forretningsværdien af at gøre data og analyse tilgængelig på en brugervenlig måde, og hvordan denne tilgang giver organisationer en konkurrencefordel i det stadig mere komplekse forretningsmiljø.

Hvad er embedded analytics?

Embedded analytics er funktionalitet, der integrerer analytiske værktøjer, enten rettet mod kunder eller for virksomheden, ind i applikationer, portaler eller websites. Dette koncept går ud over det traditionelle rammeverk ved at tilbyde rapporter og dashboards ved at inkorporere analytiske funktioner direkte ind i brugernes daglige arbejdsmiljø. Målet er at gøre indsigt tilgængelig, hvor beslutningerne faktisk tages, uden behov for at navigere gennem flere platforme. Den centrale ide er at gøre data og analyse til en naturlig del af brugernes arbejdsmiljø og dermed facilitere mere effektive arbejdsprocesser og informerede beslutninger.

Hvorfor er dette vigtigt for forretningsværdien?

Embedded analytics fokuserer på brugeradoption og gør det nemt for beslutningstagere at træffe informerede beslutninger uden at føle, at de tilføjer endnu et komplekst system til deres arbejdsrutiner. Vi afslører ikke bare, hvad embedded analytics er, men også hvordan det transformerer måden, virksomheder integrerer indsigt på. Business Intelligence er mere end bare et dashboard - det handler om at levere information på brugerens præmisser, tilpasse sig deres behov og gøre analyse tilgængelig uden at tilføje ekstra byrder.

Hvilke muligheder findes der?

De analyseværktøjer, vi leverer, har et bredt spektrum af integrationsmuligheder. Power BI-integrationer tillader et interaktivt brugergrænseflade og kan integreres på flere måder:

  1. Integration af Power BI-rapporter i CRM-systemet

Ved hjælp af CRM-løsningen SuperOffice tilbydes der en connector, der giver dig mulighed for at visualisere dine CRM-data i Power BI. Rapporterne kan integreres direkte i SuperOffice og giver sælgere mulighed for at træffe hurtige beslutninger ved hjælp af opdaterede oplysninger. Det er også muligt at integrere løsningen med realtidsdata, så salgsteamet kan få øjeblikkelig adgang til opdaterede oplysninger om kundeaktiviteter og historik. Dette giver dem et øjebliksbillede af kundernes behov og præferencer, noget der er afgørende for effektivt at tilpasse salgsstrategier. Med den sømløse integration af Power BI-rapporter i SuperOffice bliver det nemmere for sælgerne at analysere dataene og hurtigt identificere potentielle salgsmuligheder.
    
Markedsføringsteamet kan også drage fordel af denne løsning ved at udnytte analyser til at optimere kampagner. Ved at integrere Power BI-rapporter direkte i SuperOffice får markedsførerne et holistisk overblik over kampagneydelsen og kan finjustere strategierne baseret på realtidsdata. Den præcise målretning af publikum bliver dermed mere effektiv, når markedsførerne har adgang til dyb indsigt i kundeadfærd og respons på kampagner.

  1. Integration i Microsoft-applikationer:

Power BI og Microsoft Teams:

Ved at integrere analyser direkte i Microsoft Teams bliver rapporter og dashboards en naturlig del af det daglige arbejde. Dette sikrer, at relevant information altid er tilgængelig, hvor det er mest nødvendigt, og bidrager til at øge effektiviteten for dine teams. Samtidig opretholder analyserne kontinuerlig opdatering, så teamet altid har adgang til den nyeste information.

 

Power BI og PowerPoint:

Hvis du regelmæssigt præsenterer numeriske data, kan du drage fordel af den sømløse integration mellem Power BI og PowerPoint. Forestil dig, at du har en klar PowerPoint-præsentation som en skabelon. Da integrationen mellem PBI og PowerPoint løbende opdaterer tallene, har du mulighed for at bruge avancerede analyseværktøjer samtidig med at du bevarer det brugervenlige grænseflade i PowerPoint. Så kan du bare downloade skabelonen og forberede dine kommentarer, og så er du good to go. Denne integration eliminerer behovet for manuel opdatering af tallene i præsentationen, og du kan være sikker på, at tallene altid er opdaterede ved brug, hvilket giver en mere pålidelig og effektiv præsentationsproces.

 

Power BI og SharePoint:

Integrationen af Power BI og SharePoint muliggør nemt samarbejde og deling. Teammedlemmer kan hurtigt dele rapporter og dashboards med hinanden, og ved hjælp af SharePoint-funktioner kan de regulere adgangen for at kontrollere, hvem der har adgang til hvilke oplysninger.

Integrationen af Power BI-rapporter og dashboards direkte i SharePoint tilbydes virksomheden en fælles platform for samarbejde og deling af indsigt. Det gør, at teammedlemmer hurtigt kan dele relevante rapporter og dashboards med hinanden, og gennem SharePoint-funktioner kan de regulere adgangen, så kun de rette personer har indsigt. Dette aspekt er især vigtigt for organisationer, der allerede har et etableret intranet på SharePoint, da det giver dem mulighed for at integrere analyser sømløst i det eksisterende arbejdsmiljø.

 

  1. Integration i websites og webapplikationer

Power BI-rapporter og dashboards kan integreres direkte i websteder, interne applikationer og eksterne webapplikationer. Dette giver dig en kraftfuld måde at dele indsigt og analyser med slutbrugerne uden, at de behøver forlade websitet eller applikationen. Du har fuld frihed til at beslutte, om du ønsker at tillade, at alle kan se dine rapporter, eller om der er mere følsomme data, der skal deles med specifikke grupper eller enkeltpersoner. Dette regulerer du ved hjælp af den måde, du publicerer på:

Secure embed:

For organisationer, der kræver strengere kontrol over adgangen til analyser, tilbyder Power BI Secure Embed en robust løsning. Denne funktion giver dig mulighed for at integrere rapporter og dashboards i eksisterende applikationer og portaler, samtidig med at du opretholder et højt niveau af sikkerhed og adgangskontrol.

Power BI Secure Embed giver udviklere mulighed for at opbygge tilpassede løsninger ved at bruge indlejrede API'er. Dette sikrer, at dataene forbliver beskyttede, og at adgangen til indsigt kan styres præcist i overensstemmelse med organisationens retningslinjer. Alle slutbrugere skal have en Power BI-licens, og administrator kan derfor nemt styre, hvem der skal se hvad. Med denne tilgang kan organisationer integrere analytiske funktioner direkte i deres eksisterende platforme, hvad enten det er et internt intranet, en kundeportal eller et andet forretningsværktøj. Secure Embed giver dermed en balance mellem tilgængelighed og sikkerhed, så organisationer kan få fuldt udbytte af indlejret analytics uden at gå på kompromis med datasikkerheden.

Publish to web:

En af de mest effektive måder at dele Power BI-rapporter med en bredere offentlighed er gennem Publish to Web-funktionen. Denne funktion giver dig mulighed for at offentliggøre rapporter på internettet, så de bliver tilgængelige for alle, uanset om de har en Power BI-licens eller ej. For at bruge denne funktion og oprette rapporter er mindst en Power BI Pro- eller Premium Per User-licens nødvendig. Publish to Web giver en enkel og brugervenlig metode til at dele indsigt med klienter, partnere eller andre interessenter uden for organisationen.

Ved hjælp af denne funktion genereres en unik URL og en HTML-kode til rapporten, så du kan integrere den i websteder, e-mails eller applikationer. Denne tilgængelighed gør det muligt for eksterne interessenter at udforske og drage fordel af indsigt uden at skulle logge ind på en Power BI-konto. Det er vigtigt at bemærke, at denne tilgang er ideel til tilfælde, hvor du ønsker at dele information eksternt, og derfor ikke er ment til følsomme data. Det er derfor vigtigt at foretage en vurdering af, hvad der faktisk skal deles, og hvad der inkluderes i rapporten.

HVORFOR SKAL DU OVERVEJE INDLEJRET ANALYTICS I DIN VIRKSOMHED?

I det konkurrenceprægede forretningsmiljø i dag er analyseløsninger blevet uundværlige for virksomheder, der søger indsigt for at træffe bedre beslutninger. Indlejret analytics, med funktioner som Power BI Embedded, Publish to Web og Secure Embed, revolutionerer tilgangen til dataintegration. Her behøver man ikke forholde sig til endnu et system, da man kun tilføjer et lag i de systemer, man allerede kender. Gennem Microsoft-applikationsintegrationer og website-indlejringer giver disse værktøjer organisationer frihed til at tilpasse og dele indsigt. Ved at lægge vægt på datasikkerhed gennem Secure Embed og udforske CRM-integrationer som SuperOffice, bliver analyser integreret direkte i arbejdsprocessen, styrker beslutningsprocesser og giver virksomhederne en konkurrencefordel.

Vi hjælper dig gerne i gang med at øge værdien af Business Analytics.

Eirik Stangstuen Associate Consultant, Amesto TechHouse Insight