<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1624799804485330&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søge hjemmeside:

9. aug.

Lær Microsoft Fabric at kende: En AI-drevet datarevolution

Microsoft fortsætter sin ledende position inden for datainnovation. Med den nylige lancering af Microsoft Fabric, Windows Copilot og Git-integration sætter virksomheden en ny standard for platforme til dataanalyse. Microsoft Fabric er en vidtrækkende løsning designet til at imødekomme virksomheders voksende behov og henvender sig til dig, uanset om du er controller, dataanalytiker, dataingeniør, data scientist eller rapportbruger.

I denne artikel vil vi dykke dybere ned i, hvad Microsoft Fabric er, dets unikke funktioner, og med et eksempel på realtidsrapportering hvordan det kan revolutionere dataanalyse-landskabet  ved hjælp af API-udtræk.

  Kilde: Microsoft  

Hvad er Microsoft Fabric? 

Microsoft Fabric har til formål at revolutionere måden, hvorpå virksomheder håndterer og analyserer data, herunder dataintegration, Business Intelligence, data engineering, datavarehus, data science og realtidsanalyse. Som en integreret platform samler den kendte komponenter som Power BI, Azure Synapse Analytics, Azure Data Factory, Azure Data Explorer og Azure Purview til én robust, omkostningseffektiv og nemt administrerbar løsning. Den indeholder også nogle nye elementer, såsom OneLake - en data-sø, der er unik for hver lejer - og AI-assistenter til at øge produktiviteten, få ny indsigt og muliggøre skabelse af tilpassede ChatGPT-løsninger direkte mod dine data.

Der er mange nye muligheder, men grundlaget for Fabric er baseret på Power BI. Det betyder, at for jer, der allerede er bekendt med Power BI, vil Fabric føles meget velkendt fra dag ét, med den samme navigation, arbejdsområder og kapacitet.

Nyt for alle: OneLake 

Udover funktionerne i Fabric, som vil være kendt for dem med erfaring fra Power BI og Azure-data, er der én stor del af Fabric, som vil være ny for alle: OneLake.

OneLake tager den velkendte idé om en data-sø og placerer den, hvor ingen forventer det: midt i arbejdet, hvor det giver mening og skaber mest værdi, dybt integreret i værktøjerne og oplevelserne, som bruges af alle, der bidrager til et projekt eller produkt. Hver Fabric-lejer inkluderer en enkelt OneLake-instans.

Inserting image...

Kilde: Microsoft 

OneLake er åben og bygget på ADLS Gen2. Dette betyder, at man kan lagre alle typer filer i Parquet Delta-format og bruge de samme API'er, som man bruger, når man kobler til ADLS Gen2.

Fordi det er én OneLake, kan data indtastes og lagres én gang og bruges overalt, hvor man har brug for det. Moderne dataprojekter indebærer ofte et bredt spektrum af fagfolk - dataforskere, dataingeniører, BI-udviklere, rapportudviklere og brugere og mere. Før Fabric ville hver fagperson normalt arbejde med deres egne værktøjer og funktioner, hver med deres egne styrker, svagheder og oplevelser. Med Fabric kan man oprette arbejdsområder, der indeholder nødvendige data og forskellige elementer - rapporter, datasæt, lakehouses, lagerområder, notebooks, dataflows og mere. Data fra ét arbejdsområde kan bruges i andre arbejdsområder efter behov, og takket være OneLake kan det lagres én gang og bruges flere gange uden duplikering. Dette betyder, at man fokuserer på værdiskabelse gennem sit arbejde med data i stedet for at bruge tid på at bygge integrationer for at værktøjerne kan samarbejde.

Direct Lake mode 

En af de vigtigste nyskabelser i Microsoft Fabric er Direct Lake-funktionen i Power BI. Som navnet antyder, er det en direkte forbindelse til OneLake med samme funktionalitet og ydeevne som importtilstand, som er den mest anvendte i dag. Dette eliminerer behovet for planlagte opdateringer af datasæt, som mange oplever som begrænsende og tidskrævende. Det præsenterer potentialet til at forbedre effektiviteten af dine analyseprocesser betragteligt. 

Kilde: Microsoft 
 

Ved at benytte Pipelines kan man nu for eksempel indlæse API-data direkte til OneLake, køre det hvert minut og have realtidsrapportering i Power BI:

 

 

 

Kilde: Kristoffer Absalonsen 

 

PRISSAT På et FORNUFTIGT niveau

I modsætning til andre tilbud på markedet introducerer Microsoft Fabric en mere tilgængelig prisstruktur. Entry-level F2 SKU koster omkring $300 per måned og giver en rimelig start for små og mellemstore virksomheder. SKU'er med højere kapacitet er også tilgængelige for større organisationer. Desuden vil alle Fabric SKU'er under F64 stadig kræve en Power BI Pro-licens for brugere, der anvender Power BI-indhold.  

Konklusion 

Fabric er et spændende værktøj, der grundlæggende vil ændre den måde, vi arbejder på. Men det kan også virke overvældende! Microsoft Fabric er stadig i den offentlige preview-fase, hvor funktioner vil blive tilføjet og forbedret i de kommende måneder. De revolutionerende funktioner og koncepter, den introducerer, vidner dog om Microsofts ambition om at bevare sin førende position inden for virksomhedsdataanalyseverdenen. Som BI-konsulenter ser vi frem til at hjælpe virksomheder med at udnytte potentialet i denne banebrydende platform.

Husk, at du kan prøve Microsoft Fabric gratis i 60 dage. Det er en mulighed for at opleve første hånd, hvordan denne platform kan transformere dit dataanalysemiljø.

I vores kommende artikler vil vi dykke dybere ned i brugen af Microsoft Fabric, herunder præstationsprøvning og anbefalinger til bedste praksis. Følg med!

  

kontakt os

Som altid er vi her for at hjælpe! Hvis du har spørgsmål eller har brug for yderligere indsigt om Microsoft Fabric, eller hvis du overvejer at implementere denne nye teknologi i din organisation og gerne vil vide, hvordan den kan hjælpe dig med at opnå dine forretningsstrategiske mål, er vi kun en e-mail eller telefonopkald væk. Vores team af erfarne BI-konsulenter står klar til at guide dig gennem processen og hjælpe dig med at realisere det fulde potentiale i dine data. Lad os starte din datarejse med Microsoft Fabric.

Ta kontakt med BI-konsulenterne her.

Ioana Bouariu Ioana arbejder som Senior Business Intelligence Consultant i Amesto TechHouse.