<img height="1" width="1" src="" data consent-src="https://www.facebook.com/tr?id=1624799804485330&amp;ev=PageView &amp;noscript=1" data-category-consent="cookie_cat_marketing">

Søge hjemmeside:

6. nov.

Tiden er inde til at flytte dit ERP-system til skyen

Nu er tiden inde til at sende ERP-systemet i skyen - ifølge Gartner. Cloud-baseret ERP er for mange gået fra at være en plan til at blive virkelighed. Min erfaring er, at mange har udskudt overgangen til cloudbaseret ERP, fordi der har været forventninger om gode indsigtsløsninger, gode automatiseringsprocesser, kunstig intelligens og maskinlæring integreret. Nu har flere af de største ERP-aktører dette på plads.

Udfordringerne ved Migrering til skyen

Mange af vores kunder har ønsket at bruge standard ERP-systemer for at holde omkostningerne nede. Dette er noget, som mange tjenesteudbydere har talt meget om. Men kunderne oplever ofte, at der skal oprettes systemer uden for ERP-løsningen for at kunne imødekomme deres ønsker om automatiserede processer og gode indsigtssystemer.

Picture1
Picture1
Picture1

Kilde: Gartner

Der er et ønske og forventning om en hurtig implementering/migrering ved overgang til et cloudbaseret ERP-system. Men hvad er udfordringerne ved migration til cloudbaseret ERP?

Jo, de databaser, du har, kan ikke migreres direkte. Det kræver, at du skal overføre den eksisterende database til f.eks. dine egne Excel-ark for derefter at rense, konvertere, ændre og forberede den til overførsel til det nye system. Dette kan medføre, at ikke al information overføres. Derudover skal alle i organisationen uddannes i det nye system, og processer og rutiner skal oprettes igen. Det nye ERP-system er normalt hurtigt oppe, men adoptionen tager ofte tid.

Velkendt datamodel fra Visma Business til Business NXT

Hvis du i dag bruger Visma Business, har du nu mulighed for at migrere til Business NXT, som er en cloudbaseret version af Visma Business. I Business NXT er databasen og datamodellen ens, som i Visma Business. Det betyder, at vi flytter hele SQL-serveren til skytjenesten og du bevarer derfor alle historiske data relateret til regnskab, lager, produkter, kunder, leverandører og alt andet, du har haft i din database. Derudover er Business NXT designet til at bevare DNA'et fra Visma Business. Det betyder, at brugere, superbrugere og konsulenter kan bruge 90% af, hvad de kan i dag, i det nye system. Det kræver derfor kun en kort introduktion til systemet, før det kan tages i brug. Tiden på brugeradoption er derfor kraftigt reduceret!

Rige tilpasningsmuligheder i skyen

Behovet for tilpasninger, justeringer og specialløsninger er nødvendigt for mange. Ofte har cloudbaserede systemer ikke haft denne mulighed. Med Business NXT ser jeg nu, at Visma faciliterer meget gode tilpasninger af skærmbilleder, processer og rutiner i programmet. Derudover tilbyder de muligheden for at udvide datamodellen med egne felter. Dette gør, at Business NXT adskiller sig og vil være det cloudbaserede ERP-system, som kunder kan bruge, når standarder ikke er tilstrækkelige.

HVORFOR SKAL DU BEVÆGE DIG OP I SKYEN?

Der er mange fordele ved at migrere sit ERP-system til skyen og jeg har valgt at fremhæve nogen af de vigtigste.

  1. Kontinuerlige opdateringer. Du har et system, der altid er opdateret og som ikke kræver store opgraderinger.

 

  1. Forbedret sikkerhed. Det er systemleverandøren, som er ansvarlig for sikkerheden i dit cloudbaseret system. De investerer betydelige ressourcer i at sikre data og systemer, så du ikke behøver at gøre det.

 

  1. Tilgængelighed. Med et cloudbaseret ERP-system er du ikke begrænset til et system på en computer eller server for at kunne arbejde i ERP-systemet. Med et skybaserede system vil dine medarbejder have adgang til systemet hvor du ønsker det, og hvornår du ønsker det.

 

  1. Åbent og fleksibelt API. Mange har også behov for gode tredjepartsløsninger. Integrationer har ofte været et ord, der har været synonymt med store omkostninger. Med skytjenester vil der blive etableret standard API-tjenester med tredjepartssystemer. Dette betyder, at det ofte kræver mindre tilpasninger i tjenesten for at gøre den tilgængelig for dig.

 

  1. Forenklet prismodel. Omkostningsbilledet ved at have et ERP-system har ofte været komplekst. Du skal have servere, licenser, driftsleverandører, IT-sikkerhedstjenester m.m. Oveni det kommer omkostningen for licensen til selve ERP-systemet og opgraderinger, der skal udføres én eller flere gange om året. Ved at flytte systemet til skyen fjerner du udgiften til dyre servere og infrastruktur.

 

  1. Øget driftsstabilitet. Nedetid på tjenesten ved ændringer har også været noget, som virksomheder ikke har tid til. For eksempel har opgraderinger ført til, at produktionen i en virksomhed skulle lukke ned og det er ikke længere bæredygtigt for virksomheder. Med et cloudbaseret ERP-system vil der være løbende opdateringer uden nedetid, hvilket betyder ingen afbrydelser i produktionen.

Fokuser jeres kræfter på kerneforretningen

Et skift til skyen kan gøre dig i stand til at fokusere på virksomhedens kerneforretning, reducere omkostninger og være mere agil i et stadig skiftende miljø. Ønsker du at høre mere om hvordan din rejse kan se ud, så tag kontakt til os, sammen kan vi gennemgå dine behov og krav samt tage en god og konstruktiv dialog om din virksomheds rejse til skyen.

 

Esben Arnøy Jørgensen En motiveret leder og målorienteret teamplayer med 23 års erfaring i ledelse og forretningsudvikling.